Hiperhidroz ( Aşırı Terleme ) Nedir?

Hiperhidroz “aşırı terleme” demektir. Hiperhidroz, kişinin sosyal hayatına zarar verebilen ve yaşam kalitesini bozan bir hastalıktır.

Hiperhidroz ( Aşırı Terleme ) Vücutta Nereleri Etkiler?

Egzama cilt yüzeyinde herhangi bir noktada görülebilir. Ancak en sık görüldüğü bölgeler saç derisi, eller ve yüz gibi bölgelerdir. Atopik dermatit vücudun herhangi bir bölümünü etkilemesine rağmen en sık eller, dirsek içleri, dizlerin arkaları ve yüz ve kafa derisinde görülür. Özellikle dirsek ve diz kıvrımlarında olmak üzere deride kırmızı bir döküntü ve kırmızı lekeler şeklinde görülür. Aynı zamanda egzamanın yeri yaşın ilerlemesi ile birlikte değişebilir. Semptomlar, kabarcıklar da dahil olmak üzere ağrılı olabilir ve cilt rengi değişebilir.

Hiperhidroz ( Aşırı Terleme ) Tedavi Gerektirir mi?

Aşırı terleme, sıcak ortam, fiziksel egzersiz, endişe, korku olmadan ortaya çıkıyorsa ve kişinin ruhsal durumunu kötü yönde etkiliyor, sosyal hayatını engelliyor, kıyafet seçimini belirliyor veya okul ve iş verimini düşürüyorsa tedavi edilmesi gerekebilir.

Hiperhidroz ( Aşırı Terleme ) Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Tedavi seçenekleri arasında; deri yüzeyine sürülen ilaçlar, enjeksiyonlar, cerrahi girişimler ve ağızdan alınan ilaçlar yer alır.

Sınırlı Hiperhidroz ( Aşırı Terleme ) Nedir?

En sık kol altı, eller ve ayaklarda görülmektedir. Sınırlı hiperhidrozun sebebi belli değildir, başka bir hastalığa bağlı olmadan ortaya çıkar. Hastanın terlemesi sürekli olabileceği gibi özellikle gerginlik, utanç ve heyecan gibi duygularla tetiklenebilir veya artabilir.

Yaygın Hiperhidroz ( Aşırı Terleme ) Nedir?

Vücudun her bölgesinde terleme artışı görülür. Enfeksiyon, diyabet ve tiroid hastalıkları, obezite, menopoz ve bazı ilaçlar nedeniyle ortaya çıkabilir.