YÜZ GENÇLEŞTİRME

(DOLGU UYGULAMALARI)

Dolgu maddeleri; ciltteki ince çizgileri yok etmek, hafif veya derin kırışıkları gidermek, yanaklara dolgunluk vermek, çene hattı (jawline) belirginleştirmek, ince dudaklara hacim kazandırmak veya dudakları şekillendirmek amacıyla kullanılan maddelerdir. Cildin kalitesinin ve güzelliğinin kişinin total estetik görünümünde ve insanlar tarafından algılanmasındaki etkisi büyüktür. İnsanların daha sağlıklı, genç ve güzel görünme isteği sosyokültürel gelişmelere paralel olarak artmaktadır. Vücudumuz ve organlarımızın yaşlandığı gibi deride yaşlanmakta ve bu yaşlanma sürecinde çok farklı değişimler göstermektedir.

Cilt yaşlandıkça ana yapıyı oluşturan; kollajen, elastin ve hyaluronik asit miktarında azalma meydana gelir. Bu nedenle dolgu maddelerinden en sık tercih edilen hyalüronik asit içerikli dolgulardır. Hyalüronik asit, insan vücudunun doğal yapısında bulunan bir madde olduğundan dolgu enjeksiyonları ile verilen madde dokular tarafından kolaylıkla kabul edilir. Cilt sağlığı için önemli bir madde olan hyaluronik asit; ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve çökmeleri ortadan kaldırdığı gibi aynı zamanda cilt ve cilt altı dokuları beslerken yenilenme kapasitesini artırır. İyi bir uygulayıcı hekim tarafından planlanan estetik girişimler kişilerin psikolojilerini, özgüvenini, iş ve sosyal hayattaki etkileşim ve başarısını pozitif yönde etkiler.

Hyaluronik asit dolguların yüzde en sık uygulandığı alanlar nerelerdir?

  • Dudak dolgusu
  • Gözaltı ışık dolgusu
  • Burun dolgusu
  • Yanak (Elmacık) dolgusu
  • Nazolabial dolgu
  • Çene dolgusu (Jawline)
  • Alın dolgusu

Yüze dolgu uygulamaları nasıl yapılır?

Yüze dolgu uygulamadan önce anestezik krem sürülür. İnce uçlu bir enjektör veya ucu keskin olmayan bir kanül yardımıyla hyalüronik asit maddesi istenilen bölgeye enjekte edilir. Uygulama süresi yaklaşık 15-20 dakika olup; dolgu maddesi uygulamanın ardından hemen etkisini gösterir.

Yüze dolgu uygulandıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Uygulama sonrası kızarıklık ve ödem riskini azaltmak için soğuk kompres uygulanır. Uygulamadan sonra birkaç gün aşırı sıcak (hamam, sauna, solaryum, güneşlenme) ve soğuktan kaçınmak gerekir. Uygulama yapılan alana baskı ve masaj uygulanmamalıdır.

Yüze dolgu uygulamasının yan etkileri nelerdir?

Yüze dolgu uygulamasının ardından hafif bir kızarıklık hassasiyet, ödem ve morluk görülebilir.

Yüze dolgu uygulamasının sonucu ne zaman görülür?

Uygulama yapıldığı an kendini belli eder ve etkisini gösterir, fakat zaman içinde su tutma kapasitesi arttıkça dolgunun etkisi ve yarattığı etki daha da güçlenir.

Yüze yapılan dolgu uygulamalarının etkisi ne kadar sürer?

Dolguların etki süresi; uygulama için hekim tarafından tercih edilen dolgu malzemesi, dolgunun uygulandığı anatomik bölge ve kişinin biyolojik özellikleri gibi birçok farklı değişkene sahip olup, 4-6 aydan 24 aya kadar değişmektedir.