Burun Ucu Kaldırma Botoksu

Konuşurken veya gülerken burun ucu aşağı doğru eğilebilir. Bu durum bazı kişilerde çok rahatsız edici olabilir. Burun dudak bileşkesinde burun ucunu aşağı doğru çeken kasa yapılan botoks enjeksiyonu sayesinde burun ucunun yukarı kalkmasını sağlayabiliriz.

Burun Kenarı Çizgileri Botoksu

Gülme ile burun kenarlarında belirebilen çizgilenmeleri ifade etmek amacıyla kullanılan tavşan çizgilerini (bunny lines) gidermek için botoks uygulamasından yararlanıyoruz. İki noktaya yapılacak botulinum toxin ile bu çizgilerden kurtulmak mümkündür.

Dudak Üstü Çizgileri Botoksu (Smoker lines)

Sigara içenlerde veya dudaklarını konuşurken çok kullananlarda zamanla derinin elastikiyetini sağlayan destek dokunun azalması sonucu oluşan üst dudaktaki dikey çizgiler rahatsız edici olabilir. Tedavi amacıyla doğru noktalara düşük dozlarda botoks uygulaması yapılabilir. Bu uygulamada dozu ve uygulanacak noktaları belirlemek çok önemlidir. Aksi takdirde dudak hareketleri olumsuz etkilenip istenmeyen (dudaklara hakim olamama, konuşma bozuklukları, yeme ve içmede yaşanan güçlükler gibi) sorunlar yaşanabilir. Bazı hastalarda botoks uygulamasına ek olarak dolgu uygulamaları da gerekebilir. Uygun hasta ve uygun yöntem ile dudak çevresinin daha genç görünmesini sağlamak mümkündür.

Dişeti Botoksu (Gummy smile)

Özellikle üst dudağı kısa olanlarda daha sık görülen gülerken diş etinin görünmesi bir estetik sorun olarak algılanmaktadır. Bu sorunun çözümünde botoks uygulamasından yararlanılır. Genelde dudağı yukarı doğru kaldıran kaslara yapılan küçük dozlarda botoks enjeksiyonları dudağın yukarı doğru kalkışını kısıtlayarak istenen estetik görünümü sağlar.

Dudak Köşesi Botoksu

Dudakların şekli ve projeksiyonu insan yüzünde ilk göze çarpan bölgedir ve yüzün estetik algısında önemli yeri vardır. Dudak köşelerinin aşağı doğru sarkması yüze; üzgün, yorgun, kaygılı bir ifade verir. Botoks enjeksiyonları ile dudak hattını normal haline getirmek yüz ifadesinde dikkat çekici bir estetik düzelme sağlar.

Çene Ucu Botoksu (Portakal kabuğu görünümü)

Çene hem karşıdan hemde yan profilden bakıldığında yüzün anatomik yapısında önemli bir estetik uygulama noktasıdır. Çene ucu kasının bazı insanlarda aşırı kullanımına bağlı olarak kasıldığı zaman portakal kabuğu görünümü yapması ve uzun dönemde bu çukurcukların derinleşmesi estetik sorunlara neden olabilir. Bu durumda botoks uygulaması önemli bir avantaj sağlar. Çene ucu kasının hareketini azaltmak çene çevresindeki çizgilenmeleri giderdiği gibi çenenin daha uzun ve düzgün görünmesini sağlarken estetik açıdan daha doğal bir görünüm kazandırır.

Çene Hattı Belirginleştirme, Boyun (Nefertiti) Botoksu

Platizma, çene hattından göğüs bölgesine uzanan bir kas grubudur.  Bu kasın kasılmasıyla çene hattındaki belirginlik azalırken, boyunda çene hattından köprücük kemiğine doğru uzanan dikey çizgiler (Nefertiti Çizgileri) oluşmaktadır. ‘E’ harfini söylerken, alt dişleri gösterirken ve tiksinme hareketi yaparken bu kas grubunu kullanırız. Çoğu zaman gün içinde farkında olmadan kullandığımız bu kas grubuna yapılacak botoks uygulaması ile çene hattını belirginleştirmek ve boyun bölgesindeki dikey çizgileri azaltmak mümkündür.