LAZERLE AKNE (SİVİLCE) İZİ TEDAVİSİ

Geçirilen akne (sivilce) problemlerinden sonra sivilcenin olduğu yuvaların ufak çökükler halinde deri üzerinde kalmasına akne (sivilce) izi adı verilmektedir. İzler oluştuktan sonra dışarıdan herhangi bir uyaran olmadan derinin iyileştirme mekanizması devreye girmeyeceği için de zamanla kalıplaşarak deri üzerinde sabitleşir. Derinin her geçen gün yaşlanması ve dış faktörlerden etkilenmesiyle izler daha görünür hale gelir.

Lazer, akne(sivilce) izlerinin tedavisinde nasıl etki eder?

Lazer ışının enerjisi sayesinde, izlerin olduğu deri alanı taranarak izler tedavi edilebilir. Lazer enerjisi uygulandığı alanda kontrollü bir hasar oluşturur. Bu kontrollü oluşturulan hasar, derinin doğal yollardan yara iyileştirme mekanizmalarını harekete geçirir. Uygulama sonrasında dokuların yenilenme süreci tetiklenirken kollajen üretimi artar ve izler hafiflemeye başlar. Cilt altı dokular yenilendikçe deri yüzeyindeki geniş gözenekler ve çukurlar azalarak kaybolur. Bu etki mekanizması, uygulanan seanslarla devam ettirilerek istenilen görsel sonuç elde edilene kadar işlem tekrarlanır.

Lazerle akne izi tedavisi kimlere uygulanabilir?

Akne izi ve lekelerden, geniş gözeneklerden şikayetçi olan herkese uygulanabilir.

Lazerle akne izi tedavisi kaç seans uygulanır?

Seans sayısı izlerin tipine, şiddetine, yoğunluğuna ve bulunduğu alana göre değişmektedir. Deri tipi,  rengi ve kişinin hassasiyeti seansların sayısını ve tedavi sürecini etkiler.

Lazerle akne izi tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?

İlk lazer seansından sonra izlerde iyileşme başlar. Tekrarlayan seanslarda uygulamanın sonuçları daha net görülürken, izlerin şiddetine bağlı olarak tam iyileşme kişiden kişiye değişir.

Lazerle akne izi tedavisi başka uygulamalarla birlikte yapılabilir mi?

Özellikle altın iğne, PRP ve mezoterapi uygulamaları ile birlikte uygulandığında daha iyi sonuçlar alınabilir.