NAZOLABİAL DOLGU

Burun kanatlarının yanından başlayıp ağız köşelerine uzanan oluğa “nazolabial çizgi/oluk” adı verilir. Bu çizgi/oluk bebeklerde de vardır. Yaşın ilerlemesi ile birlikte çok daha belirgin bir hal kazanır. En fazla dolgu uygulaması yapılan yerdir. Bu çizgiler belirgin ise gündelik hayatımızda bizi; yorgun, mutsuz, üzüntülü ve daha yaşlı gösterir.

Nazolabial dolgu hangi amaçla kullanılır?

Nazolabial dolgu özellikle burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanan derin çizgilerin etkisini hafifletmek veya yok etmek için yapılan acısız, hızlı,  kolay ve pratik bir işlemdir.

Nazolabial dolgu nasıl yapılır?

Ağrı eşiği düşük veya hassas cilt yapısına sahip kişilerde işlemden 20 dakika önce anestezik krem uygulanabilir. Cilt uyuştuktan sonra antiseptik solüsyon ile dolgu uygulanacak alan temizlenir, ince uçlu iğneler veya kanül yardımıyla hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu yapılır. Hızlı ve kolay şekilde yapılabilen yanak dolgusu uygulaması, ağrısız ve acısız bir işlemdir. Ortalama 15 dakikada uygulama tamamlanır.

Nazolabial dolgu ne kadar kalıcıdır?

Kişisel özellikler, uygulamadan kullanılan dolgu ve kalitesi uygulamanın kalıcılık süresini etkilerken bu süre ortalama 10-12 aydır. Dolgu etkisini yitirmeye başladığında uygulama kolaylıkla tekrarlanabilir. Ayrıca dolgu tam olarak erimesi beklenmeden yeni uygulama yapılırsa dolgunun ömrü daha da uzayacaktır.

Nazolabial dolgu uygulaması güvenlimidir?

Hyalüronik asit dolgu malzemeleri kullanılarak yapılan nazolabial dolgu uygulamaları son derece güvenli işlemlerdir. İşlem sonrasında hafif bir şişlik ve kızarıklık oluşabilirken bu etkiler birkaç saat içinde tam anlamıyla kaybolur.

Nazolabial dolgu kimlere uygulanabilir?

Nazolabial çizgilerinden rahatsızlık duyan herkese uygulanabilir. Tek başına uygulanabildiği gibi genellikle kombine uygulamalarla senkronize edilir.